Over Kapertoren

Concept

Kapertoren verwelkomt alle bewoners die snakken naar een communitygevoel in hun toekomstige woning. Het samen beleven van nieuwe levenservaringen wordt hier een evidentie voor elke generatie. Ook is deze residentiële toren dé plek waar nabije (academische) werkgelegenheid en liefde voor het stadsleven elkaar kruisen.

De nieuwe toren verbindt het centrum met de groene, makkelijk bereikbare campus via een torenhoog woonicoon: een alles-in-één woonlocatie. Ook investeerders kunnen in Kapertoren een appartement of studio kopen om te verhuren aan koppels, starters en kleine gezinnen van alle leeftijden. Want deze community is er voor iedereen.

Architectuur

Architecturaal gezien mag je Kapertoren gerust een ‘slanke dame’ noemen. Verticaal vormgegeven en met elegantie als uitgesproken troef, laat het gebouw zich kenmerken door een in de omgeving zelden geziene hoogte. Een uitschieter in het landschap, een uitschieter in het woonaanbod. Hagen en behouden bomen rondom de toren voegen een extra groen accent toe als prelude op het park.

De gevels zijn echte blikvangers. Kapertoren heeft aan de noordzuidgevel een tijdloze en duurzame look van massieve beige baksteen, geaccentueerd door donkerkleurig aluminium buitenschrijnwerk. Een meer dynamische oost-westzijde met glanzende glazen terrassen brengt het geheel in evenwicht. Met matte onderste zones is je privacy verzekerd.

Voorbeeld studio

Deze voorbeeldstudio heeft een bewoonbare oppervlakte van 38 m² en een leefterras van 9.6 m².

Het is belangrijk om deze compacte ruimte optimaal te benutten. Er is een gevoel van ruimte, doordat de leefruimte en de slaapkamer rechtstreeks gekoppeld zijn aan het terras. De hoge plafonds van 2m69 en de glazen gevels maken dat er altijd veel licht in de studio binnenkomt.

Door de keuken te koppelen aan de inkom van de studio, is er geen enkele m2 verloren gegaan. De opstelling en het gebruik van een dubbelzijdige kast creëert een natuurlijke scheiding tussen de leefruimte en de slaapkamer.

Voorbeeld éénslaapkamerappartement

Deze appartementen hebben elk een bewoonbare oppervlakte van 70.76m² en een leefterras van 14.5m² met een minimale diepte van 2.5m.

De hoge plafonds van 2m69 en de gevelbrede en verdiepingshoge ramen zorgen voor een ruimtelijk gevoel in dit appartement.

Deze volwaardige afgewerkte appartementen hebben alle functionaliteiten van een luxe appartement. Er is een ruime berging gekoppeld aan de keuken. Het toilet en de badkamer zijn gescheiden. In de slaapkamer is voldoende ruimte voor een dressing. De interne circulatie is beperkt, waardoor een riante leefruimte ontstaat.

Voorbeeld tweeslaapkamerappartement

Deze appartementen hebben een bewoonbare oppervlakte van 76.54m² en een leefterras van 23.92m² over de volledige gevelbreedte (11m) van het appartement.

Beide slaapkamers en de leefruimte geven uit op het terras. De hoge plafonds van 2m69 en de verdiepingshoge glazen gevels geven zichten die je nergens anders in de stad kunt beleven.

Voorbeeld duplex

De dubbel verdiepingshoge gevelramen geven zowel in de leefruimte als in de slaapkamers ultieme panoramische zichten op de stad. Er is in de leefruimte een vide gecreëerd waardoor het ruimtegevoel nog vergroot wordt. De interne trap gaat volledig op in het interieur. De bewoonbare oppervlakte bedraagt 82.68m² en er is een terras van 14.49m².

Foto’s